18 Ekim 2007 Perşembe

ZAMANE DİYALOĞU

İbrahim : “Son üniversite sınavında 33 bine yakın öğrenci ; son Anadolu Liselerine giriş sınavında da 65 bine yakın öğrenci sıfır puan almış.”
Atilla : “Pop star yarışmasındaki adayım finale gidiyor , çok mutluyum be abi .”
İbrahim: “Son 10 yılda Karayollarında 62 bin insan kazalara kurban verilmiş .”
Atilla: “ Biri bizi gözetliyor da dün akşam iyi bir çıngar çıktı , seyrettin mi ? Çok heyecanlıydı. “
İbrahim : “ Bundan 11 yıl önce Başbağlar da 33 kişi hunharca katledilmişti.Yakalanan katillerin bir kısmı serbest bırakılmıştı.”
Atilla : “ Halı saha maçında yine kapıştık be abi .”
İbrahim : “Kocatepe muhribi nasıl batırılmıştı,hatırlıyor musun ?”
Atilla : “At yarışlarında yine battık ,hep sürpriz oldu ama bu hafta çok ümitliyim.”
İbrahim : “ Vesikalı veya gizli çalışan fahişelerin sayısı 100 bin civarındaymış. 30bin kadın fuhuş vesikası almak için sıra bekliyormuş. Fahişelik yaşı 12-15 yaşlarına kadar inmiş.Sadece İstanbul’da çocuk fahişe sayısı 2000 yılında 500 civarındaymış.
Atilla : “ Abi be her sabah kahvatıda televizyonda ‘ Sabah sabah Seda Sayan’ çok iştah açıyor. ”
İbrahim : “ ATO’nun araştırmalarına göre Türkiye’de son 30 yılda 40 bin insan manevi boşluğa düşüp intihar etmiş. Son beş yılda ise 744 bin boşanma davası açılmış.”
Atilla : “ Bu akşam ki ‘Akademi Türkiye’ programını unutmamak lazım .”
İbrahim : “ABD Başkanı Bush 11 Eylül saldırılarının ardından uygulanacak projelere “Bu bir haçlı seferidir.” adını koymuş. Irak’ta bu güne kadar öldürülen sivil sayısı 34 bin kişiymiş. ABD ve NATO Afganistan’a 10 bin asker yollamamızı istiyormuş.”
Atilla: “ Bahse girerim hafta sonundaki milli maçta beş çekecez.”
İbrahim : “2001 yılında yabancıların satın aldıkları topraklar ; Yunanlılar: 14 bin 449 kişiyle 4615 dekar, Almanlar:11 bin 985 kişiyle 6bin 700 dekar ,İngilizler:5 bin 577 kişiyle 2 bin 805 dekar,Suriyeliler:12 bin 481 kişiyle 253 bin 440 dekar,Fransızlar:16 bin451 kişiyle 473 bin dekar,Avusturyalılar:9 bin 761 kişiyle 9 bin 600 dekar ,Hollandalılar : 7 bin 90 kişiyle 6 bin 870 dekar,ABD liler:31 bin 267 kişi ile 74 bin 523 dekar,İsrailliler: 38 bin 405 kişi ile 114 bin 780 dekar arazi ve emlak alımında bulunmuşlar. Son dört yılda bu rakamlar kiralama yöntemleriyle katlanarak artmış.”
Atilla : “Dayımların yeni aldıkları bağda iyi bir frenkli kebap yaptık eliyin artığı .”
İbrahim : “ Joshua Project adlı misyoner örgütün sitesindeki istatistiklerinde Türkiye’de 500 bin Hıristiyan,42 bin Budist,12 bin Yahudi olduğunu belirtmiş Kürdistan ve Lazistan haritalarına yer vermiş.”
Atilla : “ Babam dedi ki en çok oyu olan aşiret bizimkisiymiş ,seçimden sonra işin hazır dedi. ”
İbrahim : “Ana muhalefet lideri ; Bekir Coşkun’un köpeği Pako’nun ölümünü ,tren kazasında ölenler,karikatürist Oğuz Aral , Tiyatro sanatçısı Kamuran Usluer ve AK Parti Milletvekili Halil Yılmaz’ın vefatlarıyla ilgili başsağlığı mesajlarının ardından üzüntüyle karşıladığını belirtmiş.”
Atilla : “Abi be , önümüzdeki hafta ‘super models’ yarışmasını beraber kahvede izleyelim mi ?”
İbrahim : “ Tempo dergisi ; 39 gece kulübünde 311 konsomatris çalışan KKTC ‘ nin artık sadece kumar değil fuhuş cenneti de olduğunu yazdı.Zaman gazetesi de ; Kıbrıs’ta turistleri rahatsız etmemek için ibadete kapalı tarihi Lefkoşa Sarayönü caminin içine sıralar yerleştirilerek evlendirme dairesine dönüştürüldüğünü ,Haydarpaşa Camisinin içkili-kokteylli açılışları yapılan sanat etkinliklerine sahne olduğunu yazdı.”
Atilla : “ Abi be geçen günkü konferanstan önce ‘on yılda on beş milyon genç yarattık’ı bir söyledik tüylerim diken diken oldu, çok heyecanlandım.”
İbrahim : “ Hadi kalkalım Atilla senle de sohbete doyulmuyor .”
Atilla : “ Kalkalım be abi zaten az sonra Televole başlayacak ancak yetişiriz.”
E. Ahmet HATİP

Hiç yorum yok: