12 Temmuz 2010 Pazartesi

SÜREÇ SÜRECEKTİR!


Anadolu insanı artık bu ülkede evlatlarının ölmesini, anaların babaların ağlamasını, ocakların sönmesini istemiyor.
Anadolu insanı artık; "Demokrasi" istiyor. "Milli Birlik" istiyor."Kardeşlik" istiyor." Barış" istiyor.
Hepimizin yakından izlediği "Demokratik Değişim Süreci" bütün halkımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Ülkesini seven herkes süreci kolaylaştırmak için elinden geleni yapacaktır.
Türkiye'miz bu güce, bu iradeye, bu inanca, bu vizyona sahiptir.
Bundan böyle "üstünlerin hukuku" değil "hukukun üstünlüğü" söz konusu olacaktır. Çünkü, milletin devlet için değil; devletin millet için var olduğu devir başlamıştır. Bu devir "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" devridir.
Bu topraklarda Türklerle, Kürtlerle, Alevilerle ve diğer unsurlarla kavga devri bitmiştir artık. Bu devir hep birlikte var olma devridir.
Artık Anadolu insanı birinci sınıf vatandaştır.
Gençlerimiz düşüncelerini, enerjilerini ve terlerini kavga için değil; istikbalde lider ülke olacak Türkiye için harcayacaktır. Bunun için gereken imana, tarihi birikime ve ferasete sahibiz.
Ülkesini sevdiğini söyleyenler/düşünenler davranış ve söylemlerine daha da dikkat etmeli, süreci engellemeye yönelik provokasyonları doğru tahlil etmelidirler. Kardeşliğimizin önünde önceden beri duranlar, direnenler, statükonun devam etmesini, ölüm ve gözyaşının devam etmesini isteyenlerin bütün hesapları boşa çıkacaktır.
Ülkemiz insanının; başına çöreklenen, 'aynı merkezden' yönlendirilen, sağ-sol, alevi-sünni, laik-anti laik, Kürt-Türk bölücülüğü yaparak on binlerce insanımızın ölmesine, yüz binlerce insanımızın yaralanmasına/sakat kalmasına ve cezaevine girmesine sebep olan, terörden nemalanan bu çetelerden/örgütlerden kurtulacağımıza inanıyoruz.
Ortak akılla çözüm için gayret etmek yerine sivri çıkışlar yapanlar, milli birlik ve kardeşlik kelimelerine bile tahammül edemeyenler, bu projenin bittiğini söyleyenler, süreci küçümseyenler; neye hizmet ettiklerinin farkındalar mı?
Aziz milletimiz, yıllardır akan kardeş kanından kimlerin ekonomik, sosyal ve siyasal olarak beslendiğini yakından bilmektedir. Son Ergenekon davası iddianamelerinde görüldüğü gibi aynı güç merkezi, kardeşi kardeşe düşman etme projeleri uygulamışlardır. Anadolu insanımızın bir ömür beklediği "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi", bedbahtların karşı çıkmalarına ve türlü engellemelerine rağmen devam edecektir. Sonunda, elimizden alınmak istenen kardeşliğimizin daha da pekiştiği görülecektir.
Halkımız artık birinci sınıf vatandaş olacağı bu olumlu gidişe olan desteklerini büyük bir sevinçle ve bütün ferasetiyle yansıtmaktadır. Bu değişim sürecinin sonuna kadar arkasında olacağını da bu şekilde göstermektedir.
Türkiye'nin yeniden yapılanmasında demokratik anayasaların vazgeçilmezlerinden olan, insan haklarına dayalı, temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan, sosyal hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmek temel amaç olmalıdır. Referandum bunun için yapılmaktadır. Bu referandumda bunun için "EVET" diyeceğiz.
İçeride devlet-millet yakınlaşması, dışarıda ise yepyeni bir vizyon sahibi olan lider ülke olma adımlarımız birilerini telaşlandırsa da bu yeni süreç başarıyla devam edecektir.
"Biz birlikte Türkiye'yiz!"