30 Ağustos 2010 Pazartesi

UNUTMAYALIM !


12 Eylül’de bir referandum yapılacak. Bu referandumda “Özgürlük ve Demokrasi başlığı altında Anayasadaki 26 maddede değişiklikler yapılacak. Bu maddelerin neleri içerdiği çeşitli yayın organlarıyla; broşür, bildiri, pankart ve afişlerle farklı ortamlarda açıklanıyor.

Bugünkü yazımızda referandumla değiştirilmesini istediğimiz bu maddelerden sadece birini; ‘darbecilerin niye yargılanması gerektiğini’ hatırlamaya çalışacağız. Hatırlamaya çalışacağız diyorum çünkü birçok insanımız o günleri unutmuş görünüyor. Gençler de yakın tarihimizi sağlıklı kaynaklardan yeterince okumamışlar anlaşılan.

Anayasa’nın geçici 15. maddesi; 12 Eylül darbecilerini, onların istediği gibi oluşturduğu Danışma Meclisi üyelerini ve Milli Güvenlik Konseyi’nin işbaşına getirdiği hükümetleri yargılanmaz ve hesap vermez duruma getirmiştir. İşte verilecek “ EVET” oylarıyla bu madde de değişecektir. Çünkü hukukun üstünlüğüne dayalı devletlerde yapanın yanına kâr kalması söz konusu olmamaktadır.

12 Eylül’deki Referandum’da bütün darbecilere ve bundan sonra da teşebbüs edeceklere gereken ders; “EVET” oylarıyla demokratik olarak verilmelidir.

Tarih kendisinden ders almayanlar için tekerrürden ibarettir. Unutanlar Anadolu insanının neler çektiğini yeniden hatırlamak zorundadır. Halkını düşman olarak görenler ve sürekli onlarla savaşarak vesayet rejimini sürdürenler o günlerin artık bittiğini görmelidir 13 Eylül’de.

Halkının her nefes almaya çalıştığında bir darbeye başvuranlar,bu darbenin altyapısını hazırlamak için de halkını kendi organizasyonlarıyla sağcı-solcu,kürt-türk, alevi-sünni gibi parçalara bölerek kavga ettirenler artık bilmeliler ki o devir 12 Eylül’deki referandumda halkın iradesiyle noktalanacaktır.

1960’ta halkın hükümetini darbeyle yıkanlar, Anadolu’nun Başbakan ve Bakan evlatlarını asanlar; 12 Eylül 1980’deki darbenin olgunlaşması için 5 bin 500 kişinin ölmesini sağlayanlar halkı birbirine düşürüp kavga ettirenler, darbe yaptıktan sonra da 50 Anadolu evladını asanlar; 28 Şubat’ta infaz edilen 17.800 faili meçhulün müsebbipleri 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda “EVET” oylarıyla Anadolu insanından gereken cevabı alacaklardır.

Referanduma gitmemek veya olumsuz oy kullanmak sadece darbecileri sevindirecektir. Hepimiz yapacağımız tercihten sorumluyuz. Anadolu insanı, çektiği zulümü unutmamalıdır. Anadolu insanı başları örtülü oldukları için okullarına alınmayan kız çocuklarını; YAŞ kararlarıyla ordudan atılan binlerce evladını; fişlenen milyonlarca insanını, kısacası ‘kendisine, kendi yurdunda kuduz köpek muamelesi yapanları’ unutmayacaktır ve Ergenekoncu artıklarının yanında yer almayacaktır.

Bizi yaratan “Zalimlere meyletmekten bizleri sakındırmıştır; sonra ateşin bize de dokunacağı” uyarısını yapmıştır.

Unutmamalıdır ki, sadece “EVET“ oyu vermekle yetinmekte pasifliktir. Anadolu çocukları bu referandum fırsatını kullanarak bu toprakların en büyük problemi olan vesayetçilere, halkın iradesine ipotek koyanlara gereken tarihi cevabı demokratik yolla, 12 Eylül’de “EVET” oylarıyla sandıkta vermelidir.

Tabi ki bu değişecek maddeler demokratik değişim sürecinde yeterli olmayacaktır. Yeni Anayasa, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerden sonra kurulacak AK Parti hükümetinin çalışmalarıyla tamamlanacaktır. Bu referandumun ardından “Kendi halkıyla barışık; halkının hizmetinde ve halkı için var olan bir devlet; Orta Doğu’da, Orta Asya’da ve bölgesinde lider ve tam bağımsız bir ülke” olma yolunda azimle yürüyemeye devam edilecektir.