18 Ekim 2007 Perşembe

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMIMIZ

16.09.2004
Hiç başka vilayetlerdeki şehir içi ulaşımına dikkat ettiniz mi? Ettiyseniz ilk dikkatinizi çeken şeyin bize hiç benzemedikleri olmalı. Benim bildiğim belediye eski başkanı Mustafa Kılıç döneminden beri şehir içi ulaşımında değişen sadece araçların modelleri ve duraklar oldu. Bizler ise yanlışlarda ısrar etme geleneğimizi devam ettirmek hususunda şanlı direnişler gösterdik. Kuralları değiştirmek için var gücümüzle çalıştık.Tüm ikazlara rağmen halk otobüslerimiz ve minibüslerimiz yine gereğinden fazla yolcu almaya devam ederler ,olur olmaz her yerde durup yolcu alırlar,yasaklandığını duyduğumuz halde muavin çalıştırıp onların küstahlıklarıyla yolcuları baş başa bırakırlar ; paramızın üstünü bile korkarak özür dileyerek isteriz onlardan,herkesin beğendiğini düşündükleri dolmuş müziklerini teyplerinin sesini sonuna kadar açıp yolculara zorla dinletirler ; sesin azaltılmasını istediğinizde ise , size aldığınız etin az yağlı olmasını istediğiniz kasap gibi bakarlar ya da kenara çekip inmenizi isterler, trafik görevlilerinin oldukları noktalarda yolcuların sipere yatmasını isterler,bir çoğumuz zaten vatan aşkına onların söylemelerine fırsat bırakmadan yerlere yatarız.Her belediye otobüsünün hemen önünde muhakkak bir halk otobüsü veya bir minibüs bulunur ve ısrarla yolcuları alırlar,belediye otobüsüne ise sadece pasolu vatandaşlar kalır. Bizim rahatımız için çabalayan görevli memura müdahale edenler ise en başta minibüse koyun sürüsü gibi tıkıştırılmış yolculardır. Gece saat on buçuktan sonra şehir içi ulaşımı durur . Çünkü yolcu az olabilir ve az kazanabilirler. Bir misafirliğe gittiyseniz ve arabanız yoksa en geç on buçukta durakta olmanız gerekir ,yoksa Karaköprüde’de otursanız ya yürürsünüz ya da taksi tutarsınız.Birkaç defa kooperatiflerine telefon ederek sorunları ilettim ,başım gözüm üstüne babo falan gibi geçiştirmelerle savuşturdular. Tabi eski hamam eski tas...
Umarız belediyemiz şu otobüslerini özelleştirirde kamburdan kurtulur. Umarız şehrimizin ilgilileri bir çok şehirde gördüğümüz insanca şehir içi yolculuk etme kurallarını tekrar uygulamaya başlarlar. Umarız Abide-Karaköprü , Abide - O.Sanayi ve Abide –Üniversite Kampüsü arasında raylı sistemin temelleri atılır.Umarız yeni devlet hastanesi yoluna ; M.Akif-Emniyet güzergahlarını uygun bir şekilde ekleyip hasta vatandaşlarımıza kolaylık getirilir. Umarız Ankara’daki vekillerimiz, kurallar uygulanmaya başlandığında şehrimizden giden bu konudaki geleneksel sızlanmalara oy kaygısı ile müdahale etmezler. Umarız şehir içi ulaşımı sağlayanlar da işlerinin sadece para kazanmak değil bir kamu görevi yaptıkları bilinci ile şehrimizin medenileşmesi yönünde katkıda bulunurlar.
Şehrimizin sorunlarını çözmeye kendilerini adadığına inandığımız Sayın Valimizin , Sayın Belediye Başkanımız ile ekibinin ve sorumlu bürokratların haftanın bazı günlerinde farklı semtlere ve evlerine şehir içi ulaşım araçlarıyla gitmelerini vatandaşın halini yaşayarak görmelerini rica ederiz.
Şehrimizin hak ettiği yere gelmesi dileğiyle...
E.Ahmet Hatip

Hiç yorum yok: