18 Ekim 2007 Perşembe

BİR FİLM

ŞUBAT-2006
Gündemdeki film "Kurtlar Vadisi Irak"ın Ankara galasında, ABD askerlerinden Türk askerlerinin başına çuval geçirmeleri olayının intikamının alınması protokol salonunda alkışlarla karşılandı. Gala gecesine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızlarının da bulunduğu sarı salonda, Polat Alemdar'ın (Necati Şaşmaz) filmdeki çuval olayını gerçekleştiren ABD'li komutan Sam William Marshall'i (Billy Zane) hançerleyerek öldürdüğü sahne alkışlandı. Eşi Münevver Arınç'la birlikte gala gösterimini izleyen TBMM Başkanı Bülent Arınç, zaman zaman diziyi de izlediğini belirtirken, "Film tek kelimeyle muhteşem. Eşim de, ben de çok etkilendik. Çok müthiş bir film " dedi. Arınç, ''Senaryo sizce gerçek hayattan alıntı mı?'' şeklindeki soruyu da, ''Evet, birebir aynı'' diye cevapladı.
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise ağlamaklı bir şekilde filmi izlediğini belirterek, galada yanında oturan filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'a "Evimde olsam ağlardım, gerçekten çok etkileyici. Çok başarılı bir yapıt" dedi. Emine Erdoğan filmin çıkışında filmin oyuncularına Türk sinemasının geleceğine çok güvendiğini söyledi.
Kabineden filmi izlemeye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun oldu. Coşkun çok güzel bulduğunu söylediği filmin galasından ayrılırken, "Türk sinemasında hakikaten tarihe geçecek bir film. Allah Türkleri korusun" şeklinde konuştu. Eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal Zeybek, "Bütün insanlık izlemeli. Tüm dünya görsün tam da zamanında yapılmış bir film. Her anlamda mükemmel" derken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç da filmi "Harika" diye değerlendirdi.
İş dünyasından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün de galaya birlikte geldiler. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Diziyi pek izleyememiştim ama Sinan Bey kaçırmıyordu" derken, Aygün filme ilgili görüşlerini, "Sanal alemde iki saatlik bir filmde çuvalın intikamı alındı. Ama gerçek hayatta duruyor'' sözleriyle dile getirdi. Aygün filmin psikolojik amaçlara hizmet ettiğini öne sürerek, "Anti-Amerikan sempatisini azaltacağını, Türk halkının gazını alacağını düşünüyorum" dedi.
İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesi, "Kurtlar Vadisi Irak" adlı filmin, Türkiye'deki Amerikan aleyhtarlığını ateşlediğini öne sürdü. Filmin en pahalı Türk filmi olduğunu hatırlatan gazete, konusuna da geniş yer verdi. Filmin yapımcılarının, senaryonun tamamen hayal ürünü olduğu ve ABD'ye yönelik gerçek suçlamalar içermediği yolunda ısrarlı açıklamalarına rağmen, film boyunca izleyicinin hoşlanabileceği tek bir Amerikalı karakterin görülmediğini yazan Telegraph, filmi izleyen bir Ankaralı seyircinin, "bugün Amerikalılardan her zamankinden çok nefret ettim" sözleriyle filmin etkisini ortaya koyduğu yorumunda bulundu. [ www.yenisafak.com.tr]
Geçtiğimiz yıl en çok satan kitaplar listesine giren ‘ Metal Fırtına ‘ adlı romanda Türk-Amerikan savaşı işlenmekte ve her düşünce grubundan büyük ilgi görmekteydi.
Bana kalırsa ülkemizdeki ulusalcıların yaptıkları Amerikan karşıtlığı romantik bir ‘takılmaktan’ ibarettir. Ülkemizdeki her milletten ulusalcılar Amerikan karşıtı olduklarını söylemelerine rağmen politikalarını ABD ‘nin çıkarları dışında şekillendirememektedirler ve bir çok projelerini onların yararlanacakları şekilde gerçekleştirmektedirler. Buna İslam karşıtlığı da dahildir. Yukarıda duygularını alıntıladığımız söz sahibi kişiler ‘ çuval olayının ‘ intikamını neden bir filmle değil de , Irak kapısını hiç olmazsa bir aylığına kapatarak ABD askerlerine ve yardakçılarına benzin vs. ikmalini engelleyerek almayı düşünemezler. Bütün iç ve dış politikalarını ve yatırımlarını batının programladığı gibi yapıp Amerikan karşıtı olduğunu söylemek gerçekten çok ilgi çekicidir…
Gelelim batının bu ani çıkışına … Önce bir Danimarka gazetesinde daha sonra da diğer Avrupa ülkelerinde ve ABD basınında yayınlanan İslam dinine hakaret eden karikatürlerin yayınlanmasından sonra bütün İslam ülkelerinde batı aleyhtarı gösteri ve kampanyalar başladı. Edepsizliği yapanlar ambargolara rağmen inatlarını ısrarla sürdürüyorlar. [ Dünyadaki bütün Müslümanlar, Batıyı protesto için provakatif şiddet hareketlerinden kaçınıp ;başta Coca cola ve pepsi cola gibi içecekleri ile bütün ABD malları olmak üzere edepsiz AB ülkelerinin mallarını kendilerine ‘haram’ kabul etmelidir.]
Neden batı bugüne kadar sürdürdüğü gizli İslam düşmanlığını ,yerli çömezlerinden devralıp kendisi aşikar biçimde yapmaya başladı ve bütün bu olanlar hangi senaryonun sonucudur bilemeyiz. Batı , naylon ABD düşmanlığı oluşturma ve kendi basınlarında yapılan edepsizlik hareketleriyle İslam dünyasını hazırlıksız ve zayıf zamanlarında yakalayıp yeniden büyük bir vuruş gerçekleştirmek isteyebilir. Bu sözde barışçı BOP ‘nin bir ön hazırlığı da olabilir.
Ama unutmayalım ki zalimlerin bir planları varsa Allah’ında(cc) bir planı vardır. O’na sığınıyoruz…

Hiç yorum yok: