3 Temmuz 2015 Cuma

ALGI OPERASYONLARI

26 HAZİRAN 2015
Gelecekte, içinde bulunduğumuz zaman dilimini anlatacak tarih kitapları Türkiye'ye karşı uygulanan Psikolojik Savaşa ayrı bir yer ayıracaklardır.
General Eisenhover, 2.Dünya Savaşı'nın ardından "Askeri bilimlerde yaşadığımız en büyük değişim, psikolojik savaşın belirli ve tesirli bir silah olarak gelişmesidir." demiştir. Nükleer gücün varlığı, asrımızda yapılabilecek büyük savaşın dünyanın sonu olabileceği korkusunu oluşturmuştur. Bu yüzden sömürgeciler bölgesel küçük savaşları/kargaşaları ve psikolojik savaşları kendilerine daha uygun bulmuşlardır. Artık büyük savaşların yerini yoğun propaganda yöntemlerini uygulayarak tasarlanan planlı bilgi savaşları vardır.
1991'de; Fransa'da tanker kazası ile petrole bulanan karabatak; ABD'nin 'Çöl Fırtınası' operasyonu öncesinde sanki bölgeden bir görüntüymüş gibi CNN'de sürekli yayınlanarak dünya halkları savaşa inandırılmıştı. 2002'de Irak Operasyonunda yeterli kamuoyu desteğinin bulunamamasında bu kara propagandanın ortaya çıkmasının oluşturduğu güven kaybının rolü önemlidir.
Mücadelenin kazanılmasında veya kaybedilmesinde; toplumların ruh halini etkilemek ilk çağlardan beri vardır. Bu 2500 yıl önce ilk defa Çinli bir komutan olan Sun-tzu tarafından "Harp Sanatı" adlı eserde dile getirilmiştir. Bu kitaptaki öğütlerle Çinliler, Göktürk ve Moğol İmparatorluklarını parçalamışlar ve 'iç kavgaları' kullanarak kendilerini korumuşlardır. Bu metotlar İslam Ümmetine ve Onun lideri olma yolunda olan Türkiye'ye hâlâ arkası kesilmeden uygulanmaktadır.
Psikolojik Savaşın en belirgin yöntemi olan propagandanın, yazılı ve sözlü basın yoluyla uygulandığı bilinmektedir. Psikolojik Savaşın saldırı ve savunma silahı; propaganda, eğitim ve provokasyondur. Kullandığı araçlar yazı, söz, resim, e-posta, broşür tarzındaki bilgidir. Bu savaşta birinci amaç beyin yıkama yöntemini kullanarak toplumun fertlerini ikna etmek, onları değiştirmektir.
Bu yöntemlerle savaşılan ülkede; iyi/güzel olan her şey gözden düşürülür, ülkenin yönetenlerinin (Cumhurbaşkanı-Başbakan-Bakanlar vb.) başarıları küçük gösterilir ve etkilenmesi istenen halkın onları hor görmesi sağlanır, adi ve aşağılık kişilerden bile yararlanılır, halkın kendi aralarındaki farklılıkları/uyuşmazlıkları yayılır, halkın gelenekleri küçük görülür. Bu savaşın ana amacı; halkı kendi içinden çıkardığı liderden soğutmak, devlete olan geleneksel güveni sarsmak, sosyal dayanışmayı yaralamaktır. Yani yerleşik inanç yok edilerek halkın mutsuz, kafası karışık, şüpheci ve kaygılı olması sağlanır.
Yakın tarihte en çok algı operasyonuna uğrayan liderlerimiz Merhum Necmettin Erbakan ve Merhum Turgut Özal olmuştur.
Örnekleri başlı başına kitap konusu olabilecek yoğunluktadır. Örneğin; Cumhurbaşkanı Özal'ın bazı sözleri bu operasyonlarda kullanılarak siyasi etkisi azaltılmak istenmişti. Bakan M.Keçeciler'in, akşamları taksi şoförlüğü yaparak bütçesine katkıda bulunan bir öğretmeni anlatması üzerine Özal'ın bu davranışı onaylayarak "Benim memurum işini bilir" sözü çok daha farklı bir anlama çekilerek rüşvete göz yumma, teşvik etme olarak sunulması bir kara propagandanın sonucudur.
Günümüzde ise en yoğun algı operasyonu Ülkemize,Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve AK Parti'ye karşı yapılmaktadır.
Yakın geçmişimizden sadece bir-ikisini örnekleyelim: Suriye sınırımızdaki Ayn-el Arap'da, yani bugün Köbani denilen coğrafyada; sömürgeci ülkelerin projesi olan nüfus değişimi ve kanton oluşturulması operasyonuyla, sınırlarımız içine yoğun bölge halkı göçü başlatılmadan hemen önce Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan'ın "Köbani düştü, düşecek" sözü ısrarla sanki olayların birinci sebebi gibi gösterilmiştir. Bu propagandayla bir çok kişi etki altında kalmıştır. Ardından da yine yoğun bir propaganda ile İŞİD denilen örgütün Türkiye tarafından desteklendiği iddia edilmiştir. Bu baskın propagandaya bölgedeki halk kesimleri inandırılmış,"kobani" kelimesi adeta kutsanmıştı. Geçen haftalarda Akçakale sınırımızda aynı projenin yeni bir sahnesi uygulanmıştı ama görüldüğü gibi kara propaganda yapanlardan en ufak bir kelime bile duymadık. Senaryo aynı,figüranlar aynı; İŞİD vuruyor, ABD havadan bombalıyor,teröristlerden ve yerli halktan boşaltılan yerlere batı destekli PYD hakim oluyor... Kobani Olaylarının ilk gününde Suruç'ta sınırda şehrin üst düzey bürokratları, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İl ve ilçe başkanıyla teşkilatları, başta Büyükşehir olmak üzere ilçelerimizin belediye başkanları sınırdan ilk geçiş anından itibaren olay yerinde bulunarak sınıra yığılan kardeşlerimizin geçişlerine bizzat yardım etmişler, onlara kucak açmışlar, yeme-içme, barınma, sağlık, güvenlik sorunlarının çözümüne yardımcı olmuşlardı.
İkinci gün ise sınır geçişlerinin devamında örgütün yoğun propagandasına bizzat şahit olduk. Yardımlar için bölgeye gelen bakanlar ve vekiller örgüt mensuplarınca taşlanıyordu. Özellikle bölge illerinin belediyelerinin getirdikleri elemanlar devletin ve yardım kurumlarının gelen misafirlerle iletişim kurmalarını anında engelliyorlardı. Sonuçta hükümetin-milletin-sivil toplumun aylarca yaptığı hizmetler/yardımlar inkar edildi,yok sayıldı, kör olundu, aynı ezberlenmiş slogan cümleler aleyhte söylenmeye ve örgüt propagandası yapılmaya devam edildi. Kara propagandanın etkisi seçimlerde de kendini gösterdi.
Yeni yüzyılda, başta Ortadoğu'nun sınırlarını yeniden düzenlemeye çalışan sömürgeci batının oyun kurucuları bir yandan başta İngiltere olmak üzere Avrupa'daki devrimci ruha sahip Müslümanlarını bölgede oluşturdukları İŞİD terör örgütüne yönlendirerek binlercesini program dahilinde katlettiler. Bölgenin cihat ruhu taşıyan gençlerini de kamyonlarla savaşa diye götürüp topluca imha ederken, 'sarıklı-sakallı-İslâm? kuralların ayrıntılı olarak öğretildiği Yahudi timler' Irak-Suriye'de toplu sivil kıyım yapma yarışına girdiler, para karşılığı kelle avcılığı yaptılar. Güneydoğu bölgemizde 2012'de öldürülen teröristler içinden 32'sinin İsrail vatandaşı Yahudiler olduğu ortaya çıkmıştı ve İsrail devleti vatandaşlarının cesetlerini Türkiye'den aldı götürdü. Bu Yahudiler neden Türkiye'deydiler?
Sömürgeciler, İŞİD terör örgütü karşısında oluşturdukları cepheyle de savaş deneyimi olmayan Kürt asıllı gençlerimiz çok sayıda katledilmektedirler. Böylece kendi ülkelerindeki Müslümanlar sindirilip azaltılırken yine PYD/PKK'ya çekilen / öldürülen yüzlerce Kürt gencin ailesi/aşireti önce duygusal olarak kendi istediklerinin saflarına çekilmiştir bile. Batının yeni yüzyıl oyunlarına karşı çıkan AK Parti ne kadar "Barış Süreci" deyip seksen yıllık Kürtlerin ret ve inkâr edilmesi politikalarından dönüş yaptırıp onların haklarını verse de, bölgeye yüksek yatırımlar yapsa da yoğun algı operasyonuna tutulanlardan bir tek oy bile beklemenin bir anlamı olamamaktadır.
Coğrafyamızda nasıl algı operasyonları yapılıyor, toplumsal hipnotize nasıl oluşturuluyor hepimiz yakından izliyoruz. Firavunun gözbağcı sihirbazlarının günümüz temsilcileri olan uluslararası medyanın ve onun yerli temsilcilerinin kendilerine verilen görevi azimle yaptıklarını hepimiz izliyoruz. Bunlardan sadece bir bölümü olan "okyanus medyası" diye adlandırılanların yaptıkları yoğun kara propaganda ile etkilenen polis-subay lojmanlarında oturan güvenlik güçlerinin birçok arkadaşlarını şehit eden terör örgütünün yönlendirdiklerine oy verebilmeleri, kendi devletlerine düşman cemaat yığınları oluşturabilmeleri üniversitelerde tez konusu olacak olaylardır. Bu medya gruplarının yalanda sınır ve ahlâk tanımayan propagandaları hâlâ devam ediyor.
Seçimden önce batı medyasının söylemi :
"ABD ve Türkiye'nin NATO müttefikleri Erdoğan'ı içinde bulunduğu bu yıkıcı yolda durdursun!" (New York Times)
"Tam Batılılaşmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez!" (The Guardian)
"HDP meclise girdiği taktirde bunun ikili yararı var. Erdoğan'ın başkanlık planları bitecek, Kürt Barış sürecine ivme kazandıracak. Türkler oylarını HDP'ye vermelidir. (The Economist)
Seçimden sonra batı medyasının neşeli söylemi :
"Erdoğan gitti artık daha güçlüyüz, İstanbul'a dönüyoruz." Israel Today "Erdoğan'ın başkanlık hayalinin sonu. (El Pais)
"Halk Erdoğan'a büyük darbe vurdu. AKP tek parti iktidarını yitirdi. Erdoğan kaybetti, sultanın sonu…"( New York Times)
"Seçim sonuçları bomba etkisi yapan bir sürpriz. Kürt Obama'sı ülkenin yeni parlayan yıldızı…" (The Guardian)
"Kürt partisi yükseldi. Erdoğan'a ağır darbe." (Financial Times)
Bütün bunlar kimlerin ve neyin uluslararası bir proje olarak tasarlandığını ve kimler tarafından algı operasyonlarının uygulandığını apaçık gösteriyor. Seçim sonuçlarına sevinenler: Batılı sömürgecilerin sözcüsü medyaları, İsrail, Pensilvanya. Seçim Sonuçlarına üzülenler: İslam dünyası en önce, Suriye, Filistin, Irak, Bosna, Arakan, Yemen, Lübnan, Ürdün ve Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlar.
2015 Genel seçim sürecinde Yeni Türkiye'nin şahsında AK Parti'ye karşı yapılan psikolojik savaş saldırıları yakın tarihimizin en yoğunudur. Başta AK Parti, genel merkezinden bütün teşkilatlarına kadar herkesin kendine bir ders çıkarması gerekmektedir. Dava şuuru olmayan AKP'liler ayıklanmalı; AK Parti yeniden milli ve manevi davasının ışığına kavuşma reformları yapmalıdır. Bölgemizin muhafazakârlarına sahip çıkılmalıdır.
Aydınlarımızın başta asabiyet olmak üzere bütün algı operasyonları hipnozundan kurtulmaları elzemdir. Velhasıl "yeniden iman edilmelidir" Bu yürüyüşte darbe almışızdır. Türkiye zaman kaybedebilir ancak Allah'ın izniyle Yeni Türkiye yolundan, Yeni Ortadoğu, Yeni İslam Dünyası yolundan asla geri dönmeyecek;
"İstikbalde en gür seda İslâm'ın olacaktır!"
***